Откриха сезона за велосипедите в Пловдив

02/04/2017

Откриха сезона за велосипедите в Пловдив


Днес в Пловдив бе даден официален старт на велосезона с шествие от площад Съединение до Гребната База. Събитието привлече към себе си вниманието на пловдивчани, като над 1000 от тях се включиха в похода. Традиционното шествие под надслов „Аз карам велосипед, последвай ме“ се провежда за трета поредна година и е с цел стимулиране придвижването на гражданите с велосипеди и популяризиране на активния начин на живот. Шествието започна от площад Съединение и продължи към Гребната База за обиколка, а финалът беше на административната сграда на Община Пловдив, където имаше музикална програма с томбола за всички и развлекателна програма за най-малките. 
По същата инициатива такива шествия предстоят на 9-ти април в София и на 23-ти април в Бургас.

Участниците в атрактивното събитие бяха малки и големи, а някои от тях привлякоха внимание с интересни нестандартни модели велосипеди.„Аз карам велосипед – последвай ме!“ се организира по идея на компанията “MaxEurope” и се осъществява със съдействието на община Пловдив.

Напиши коментар

Препоръчани статии

Дионисиевото шествие на "Винария 2017" вдигна настроението на пловдивчани с атракции и вино

Днес в Пловдив кукери и народни танци огласиха главната, за да отбележат началото на "Винария 2017", което предстои следващата седмица

Прочети повече...

Звездно сопрано пристига с квартета BOND в България

Организаторите обявиха втори концерт във Варна, тъй като билетите за 21 април са вече изкупени

Прочети повече...

Хиляди се докоснаха до магията на шоколада на Grand Chocolate Festival

Повече от 13 000 човека посетиха третото и най-голямо издание на Grand Chocolate Festival. Фестивалът събра под един покрив 72 фирми производители и вносители на шоколад и съпътстващи шоколада продукти.

Прочети повече...

Четирима варненци спечелиха билети за концерта на MTV от „Варна – Европейска младежка столица 2017”

Четирима зрители на Пролетния фестивал "The Stage", организиран от „Варна – Европейска младежка столица 2017”, станаха притежатели на билети за дългоочаквания концерт на MTV.

Прочети повече...

"109 Часа" - българският документален филм за рекордно планинско бягане

Екранизацията на бягането на Кирил Николов-Дизела показва, че ограничения не съществуват и е с премиера на 25-ти април

Прочети повече...

Рекордно участие на млади предприемачи в „ТФ фест 2017“

Бъдещите мениджъри показват фантазия и изобретателност в презентирането и маркетинга на ученическите фирми по време на панаира „Млад предприемач“.

Прочети повече...