Юбилейният Startup Weekend Varna събира над 100 ентуасиасти

Няма ограничение в идеите, които могат да се разработят в това издание на Startup Weekend Varna.

  • Юбилейният Startup Weekend Varna събира над 100 ентуасиасти
25.05.2018 - 27.05.2018
гр. Варна, ул. Студентска 1

От 25-ти до 27-ми май Техническият университет (ТУ) във Варна ще събере над 100 startup предприемачи и ентусиасти в рамките на 10-то юбилейно издание на Startup Weekend Varna'2018. 

В рамките на почти три дни всеки един от участниците ще има както възможността да претвори иновативната си идея в бизнес и безценната възможност да получи обратна връзка от дългогодишни професионалисти, така и да представи идеята си пред активни инвеститори и да се присъедини към активна предприемаческа общност. 

Няма ограничение в идеите, които могат да се разработят в това издание на Startup Weekend Varna. Приемливи са всички сфери - mobile, health, food, education, fintech и всички онези области на бизнеса, за които и организаторите от клуб "Предприемачество и иновации" към ТУ може да не са се досетили. 

Бъдещите предприемачи ще бъдат насочвани и подпомагани от доказани имена в бизнеса като  програмистът Юлиан Сапунджиев, Галина Момчева от ВСУ "Черноризец Храбър", digital екпертът Иво Илиев, Ксения Виноградова - една от малкото дами управител на startup с опит в croudfunding финансирането, Мартин Попов от Interactive Share. 

Преценката за най-добре реализирана бизнес идея ще е на Пламен Петров от Фонда на фондовете, Пресиян Каракосто от Pub Galaxy - част от мрежата на Endeavor, и Юлиян Бориславово от хостинг компанията ICN.

За да се включите в предизвикателството се нуждаете от 54 часа, една или повече идеи, готовност за малко сън, добър екип - който може да сформирате и на място, и билет. 

Билетите са налични от страницата тук.  За студенти и учащи цените са промоционални. Мястото е Технически университет Варна.

Startup Weekend e интензивно 54-часово събитие, в рамките на което всеки може да влезе в обувките на един предприемач. Форум, на който програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти, икономисти или само стартъп енсусиасти се събират, споделят идеи, сформират екипи и проверяват дали идеята им може да се превърне в успешен бизнес. Всяка година в различни точки на света се организират няколко десетки startup weekend-а, които формират международна startup общност. 

Всяко едно събитие се записва. Финалните презентации на готовите продукти се качват на страницата на фондацията Startup Weekend, която е регистрирана в Сиатъл в Съединените щати, където инвеститори нерядко търсят добри проекти, в които да инвестират.