World Folk 2018

Световният шампионат по фолклор “World Folk” дава сцена за междукултурно общуване, което не само, че не остарява, а става все по-популярно.

  • World Folk 2018
22.08.2018 - 02.09.2018
гр. Несебър

От хилядолетия музиката, песните и танците са естествения език, на който всички народи могат да общуват, да споделят и да преплитат културните пластове на традициите си. 

За осмото си издание (23 август – 2 септември 2018г.) „World Folk” очаква най-добрите изпълнители на традиционни народни изкуства от: България, Индонезия, Грузия, Украйна, Иран, Израел, Черна гора, Латвия, Литва (UK), Русия, Южна Корея, Канада и др.

100 групи и индивидуални изпълнители – около 2000 участници са заявили атрактивни изпълнения, които впечатляват всяка една публика с костюми, движения, динамика и отдаденост. Освен, че ще доставят наслада за душата на зрителите, те ще се състезават в 9 категории и 2 възрастови групи за Голямата награда на шампионата.

Журито ще присъжда Номинация “Орфей”, която дава право за участие в класирането за World Grand Prix "Орфей". На шампионите се връчват златни медали, а за второ и трето място - сребърни и бронзови медали. Призьорите получават грамоти за лауреати и диплом за Световен шампион по фолклор за 2018 в съответната категория.

В отделните категории могат да бъдат давани допълнителни златни, сребърни и бронзови медали със съответните дипломи. Всички участници получават, Дипломи и предметни награди. Специални награди на журито за Автентичен костюм, Сценичен костюм, Съвременна обработка, Музикален съпровод, Артистичност, Солист и други. Наградите се обявяват на церемония по време на Световния шампионат по фолклор "World Folk”.

По преценка на журито и продуцентите World Folk Academy изявените художествени ръководители се удостояват с Диплом за получаване на званието Maestro или Maestro Academic. Дипломите се изпращат до Кметовете на Общините с молба за връчване по подходящ начин.

Носителят на Голямата награда “WORLD FOLK 2018” – World Grand Prix "Орфей", Златен медал и Диплом за  Абсолютен Световен шампион по фолклор за 2018 година получава и парична премия от 1000 Евро.

Домакини на седемте 5-часови концерта ще бъдат няколко български града по черноморското крайбрежие – Несебър, КК „Слънчев бряг“, Свети Влас, Обзор, Поморие и Бургас. Програмата по дни и часове може да намерите на този линк.

За онези, които не могат да присъстват на концертите и да се възхитят на дивната красота и пищност на песни, танци, музика и костюми, също ще има решение – екипът на ЕАФФ работи по проект за излъчване в реално време на всичките 5-часови концерти и най-интересното от двете дефилета, срещите на нациите „Приятели в многообразието“, мастер клас – Акордеон „Кравцов“, интервюта и любопитни моменти „зад кулисите“.

Организатори на VIII Световен шампионат по фолклор са: Световна Асоциация на Фолклорните Фестивали – WАFF, Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF, World Folklore Academy, Event Vacation. Мащабното събитие се провежда с подкрепата на: UNESCO, IOV-WORLD, CID-UNESCO, Общините: Несебър, Бургас, Поморие, кметство Обзор, кметство Свети Влас.На снимката: Съставът от Канада
На снимката: Съставът от Иран


Подобни събития

МОГА Фестивал Етрополе

МОГА Фестивал Етрополе

Събития
24.08.2018 - 26.08.2018
гр. Етрополе
Банско Джаз Фест

Банско Джаз Фест

Събития
04.08.2018 - 11.08.2018
гр. Банско, Централен площад
Празници на Стария Град  2018 с мото: "По трихълмието на времето"

Празници на Стария Град 2018 с мото: "По трихълмието на времето"

17.09.2018 - 23.09.2018
гр. Пловдив, Античен театър