Световното издание за ораторски умения Toastmasters Club, активно и в България

12/03/2017

Световното издание за ораторски умения Toastmasters Club, активно и в България


В България има три активни клуба, отворени за посетители и нови членове – Biz Labs Toastmasters Club в град Пловдив, Business park Toastmasters Club и Sofia Toastmasters Club в град София. 

Toastmasters е образователна организация, която обучава и тренира своите пълноправни членове за придобиване на умения по комуникация, лидерство, коучинг и мениджмънт. Изгражда увереност чрез създаване или надграждане на умения по публично говорене на английски език. Това е от малкото успешни организации от този тип в света, която се развива активно и в България.

Toastmasters International е основана през 1924 и в световен мащаб съществуват повече от 15 хиляди клуба в над 140 страни. 

По време на регулярните срещи имате възможност да развиете умения по публично говорене, да убеждавате и увещавате своите събеседници, да структурирате и ясно да изказвате своите идеи, да придобиете и надградите увереност, когато говорите пред по-широка аудитория, да се научите да мислите бързо и находчиво под напрежение, да слушате ефективно и критично, да оценявате, да тренирате и да станете отличен лидер и всичко това само на английски език. 

В Toastmasters Club вие можете да се научите да правите „impromptu речи“, да изнасяте подготвени речи, да оценявате други членове, как по-атрактивно да представяте говорещите, как да организирате и водите срещи, всички тези умения ще ви помогнат да изградите увереност в себе си. 

Според политиката на клуба човек се научава, тогава, когато е активен и поема инициатива, а усилията и резултатите му се оценяват от останалите членове на клуба. По време на срещите на Toastmasters всеки участник има своя роля и по този начин придобива увереност, опит и надграждане на уменията за презентиране и говорене пред публика.  

 "Всички хора са различни и по това се определя и тяхното развитие. Някои формират и надграждат умения по-бързо от други, но всеки, който се присъедини към Toastmasters и активно участва в програмата може да бъде сигурен, че скоро ще стане много добър оратор. Уменията се развиват постепенно. Щом веднъж започнете, с времето ще се уверите, че ситуации, които преди са ви ужасявали, сега бледнеят пред вашата увереност и опит." Това споделя от своя опит екипът, който провежда срещите в Пловдив. 

Toastmasters е бюджетна и ефективна възможност да се научите да говорите пред публика и да изградите увереност и сигурност в себе и то в дългосрочен план. За да станете член на Toastmasters е нужно да платите първо еднократна начална такса, която покрива двете ръководствата, по които клубът работи и минимална годишна такса, която остава за касата на клуба и с нея се покриват необходимостта от канцеларски материали и други дребни, но необходими потребности и не на последно място основната членска такса, която на среща е под 4 долара.

Всеки има възможност да посети срещите като гост, като само наблюдава процеса преди да реши дали да се включи като член. Занятията обикновено стартират в 19:00 часа и приключват около 21:00 часа, като често след края има  нетуркинг част в неформална обстановка. Не е необходимо да носите или да сте подготвили нещо предварително, няма да се изисква от вас да участвате в срещата, освен ако вие не пожелаете. Може да посещавате обучението като гост, колкото пъти желаете и каквото време ви е нужно, за да решите дали искате да станете член на клуба. 


Напиши коментар

Препоръчани статии

Как да смените професията си в 6 лесни стъпки.

Ако сте едни от тези, които са осъзнали, че не желаят да работят и ден повече старата си работа, не се притеснявайте, не сте единствените. Тук ще ви подскажем какво да предприемете в случай, че окончателно решите да прекратите досегашната си работа и да се отдадете на новото си призвание

Прочети повече...

English Speaking Club - иновативен начин на усвояване на език

Анна Радуловски: "Тук всички нива на владеене на езика са добре дошли, всички мисли са правилни и всички грешки са позволени"

Прочети повече...

Тайните на страхотните презентации

За да може да презентирате добре е нужно не само вие да бъдете добре изграден лектор, но и да умеете да създавате добри презентации. Как да направите това, четете тук.

Прочети повече...