Стотици деца празнуваха Световния ден на снега в Боровец

22/01/2018

Стотици деца празнуваха Световния ден на снега в Боровец


Стотици деца отбелязаха с усмивки и празнично настроение Световния ден на снега в Боровец. Организаторите на събитието от „Бороспорт“ и гостоприемна Рила посрещнаха момчетата и момичетата с много игри, състезания и награди. Истински фурор предизвика паралелният слалом, който беше нареден по всички правила на официалните състезания на писта „Иглика“ и събра много скиори и ентусиазирана публика. По трасето се пуснаха повече от 300 деца, а битките бяха ожесточени. Освен за победата децата се бориха и за отлична оценка от най-добрия ни скиор Петър Попангелов, който изгледа внимателно спусканията и им даде съвети как да бъдат още по-бързи и технични. Състезателите бяха от 5 до 20-годишни, а всички получиха сертификати за участие в Световния ден на снега,подписани от Петър Попангелов. Най-бързите и най-борбените си тръгнаха и с награди от „Бороспорт“ и „Спорт депо“. 

„Радвам се, че толкова много деца се включиха в празника и в паралелния слалом – каза Петър Попангелов. – Те имат много енергия и желание да карат, а някои са много добри. Надявам се Световният ден на снега да ги накара да заобичат планината и ските и да ги виждаме на Боровец все по-често. Пистите в курорта са в отлично състояние и децата са винаги добре дошли.“

Боровец предложи на малчуганите и родителите още много забавления. Специалистите от Планинската спасителна служба обясниха кои са основните правила за безопасно поведение в планината. След това дойде ред на търсенето на съкровища с помощта на Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил. Със специален лавинен уред малчуганите откриваха подаръци в снега и научиха как да се пазят от инциденти на пистата. 

През целия ден начинаещи скиори и сноубордисти правиха първи стъпки на снега с безплатни уроци в ски училище „Бороспорт“. Най-малките се забавляваха в детския парк „Борокидс“, а родителите следяха изявите им отблизо. Картите за съоръженията за деца до 13 години бяха по 1 лев, а по пистите имаше ентусиазирани млади скиори и сноубордисти до късния следобед.

Седмото издание на Световния ден на снега в Боровец приключи с демонстрации и безплатни уроци по екстремно каране в Сноу парк „Бороспорт“. Момичетата от Wild Berries и шейпърите на парка показаха невероятни трикове и издадоха тайните на някои от тях. А всички участници и зрители обещаха да покажат какво са научили през следващата година, когато отново ще честваме Световния ден на снега.

Напиши коментар

Препоръчани статии

Метеор отбелязва десет години творчество с богата десетдневна програма театрален маратон

Премиерата на книгата на Ани Васева и Боян Манчев „Метеор. Избрани театрални текстове“ е акцент на събитието Метеорни дни

Прочети повече...

Конкурс търси млади учени, които могат да говорят за наука по разбираем и атрактивен начин

Започват национални кастинги за международния конкурс за млади учени "Лаборатория за слава FameLab"

Прочети повече...

Първият спортен хакатон със 7 разработки на спортни иновации

Участниците в Първия спортен хакатон в България бяха насърчени от журито да развиват идеите си и да търсят тяхното приложение в практиката.

Прочети повече...