Startup Weekend Varna избра своя победител за юбилейното си издание

02/06/2018

Startup Weekend Varna избра своя победител за юбилейното си издание

Победител в 10-то юбилейно издание на STARTUP WEEKEND VARNA: Anniversary Edition, провело се в Технически университет-Варна в периода 25-27.05.2018 г., е MEMOFY.CO. Това е иновативен дигитален сувенир, който ни позволява да съхраняваме наши снимки и видеа на чип, който може да бъде под формата на ключодържател.

По време на финалната презентация на идеята създателят й, Иво Георгиев, допълни: „Пътувал си на страхотно място, направил си професионални снимки и искаш да ги покажеш на своите приятели.“ Той уточни, че трябва да качим своите снимки на сървъра на Memofy.co, който генерира дигитален микс и трансформира съдържанието ни във видео материал. Така имаме двоен подарък в едно устройство. Екипът смята, че то спестява време, осигурява контрол и сигурност, лесно и бързо е за употреба и преди всичко е забавно.

Победителите ще могат да се възползват от редица награди: безплатни билети за бизнес форум Innowave; менторски съвети от Endeavor Bulgaria, 3 месеца безплатно ползване на споделено работно място в Innovator, безплатна регистрация на фирма, счетоводни услуги, работно място в Beehive за 1 година, участие в преакселераторска програма, обучаваща как се защитава бизнес идея пред реални инвеститори.

В състезанието се развиха и други интересни проекти, всеки от които получи специална препоръка от представители на журито- Пламен Петров от Фонда на фондовете, Пресиян Каракостов от „Pub Galaxy“ и Юлиян Бориславов от хостинг компанията ICN. Сряд тях имаше идея за Органайзер на домашни задължения Dommy, който стимулира семейства с деца, както и съквартиранти в общежития да се грижат за уюта в дома си като печелят точки и награди; Socialized-приложение за запознанства, в което могат да се качват само видеа, под формата на влог, като има и допълнителна филтрация на сходствата на потребителите на базата на сложен алгоритъм, определящ интересите им; Музикален софтуер, който дава пълна информация за определена песен и други.

Публиката също взе участие като даде своя глас на DOMMY- органайзер на домашни задължения.

STARTUP WEEKEND VARNA: Anniversary Edition е изключително успешен международен формат, който привлича огромен интерес в глобален мащаб. Регистриран в Сиатъл, САЩ, до момента е провеждан над 3000 пъти в над 150 страни от цял свят. Участниците в събитието разполагат с 54 часа да превърнат своята креативна идея в успешно реализиран бизнес проект. За един уикенд те трябва да презентират идеята си, да провокират интереса на останалите участници, да привлекат хора, които да станат част от екипа им, да получат съвети и насоки от ментори-специалисти от различни сфери, да представят крайния продукт пред жури и останалите участници. Всяка една презентация се записва и качва на страницата на фондацията Startup Weekend.

Самото издание се фокусира върху предприемачеството и иновациите в различни направления от дигиталния, обществения и социалния живот. Целта на събитието е да провокира креативността и бизнес развитието на специалисти от разнообразни професионални сфери като програмисти, дизайнери, маркетинг специалист, икономисти, както и startup ентусиасти.

Основен акцент в българските издания се поставя върху младата аудитория- студенти и ученици, чиито свежи идеи и непредвидим подход могат да променят предприемаческата екосистема, както на местно, така и на национално ниво и да помогне на хората у нас да бъдат успешни и в България, да разберат, че безперспективността е отживелица.

Събитието се организира с финансовата подкрепа на Община Варна


Напиши коментар

Препоръчани статии

Ройшин Мърфи, Айо и Метр Гимс – хедлайнери на Франкофоли през юни

Ексцентричната Ройшин Мърфи, очарователната Ayo и нашумелият в Европа с хитовете си френски рапър Метр Гимс са водещите имена в програмата на четвъртото издание на фестивала ФРАНКОФОЛИ

Прочети повече...

Изложбата „Човешкото тяло - Науката в нас“ удължава престоя си в София

Продуцентът на изложбата добави към нея 60 чисто нови информационни светлинни табла, които се показват за пръв път в България

Прочети повече...

Варна ще представи страната на състезание за социални иновации от Европейската комисия

Състезанието ще подпомогне избраните участници да разработят своите концепции и ще осигури финансиране от 50 000 евро на всеки от трите най-обещаващи проекта, за да превърнат идеите си в реалност.

Прочети повече...