Startup Weekend Varna: Smart City

Работещи практики и модерни технологии, които могат да превърнат градовете ни в по-екологични и по-ефективни, влизат във фокуса на поредното издание на Startup Weekend Varna.

  • Startup Weekend Varna: Smart City
26.05.2017 - 28.05.2017
гр. Варна, ул. "Преслав" 53


Все още никой не е открил как един град става "умен", но след има-няма 30 години повече от две трети от населението на земята ще живее в градове. Или поне така сочат анализи на ООН. Със засилването на процеса "много хора на малко място" пред местните власти ще се появяват все повече предизикателства. Варна например, е почти класическа илюстрация - една от най-малките по територия общини у нас, с население почти колкото някои български области.  

Затова светът вече вярва, че решението e в т.нар. Smart Cities, които ползват технологии, за да управляват ефективно всички възможни градски активи - транспорт, училища, ВиК, болници, сметоизвозване, чистота на въздуха и пр. 

 Шест са категориите, с които трябва да се справя един "умен град", според Technische Universität Wien - икономика, околна среда, администрация, мобилност, начин на живот и население. Е, засега Варна и Пловдив са далеч от най-добрите попадения в класацията на същия този Виенски технически университет, който е изследвал десетки европейски градове, но ние сме убедени, че можем да обърнем нещата. 

За да се включите в предизвикателството на Startup Weekend Varna: Smart City, се нуждаете от 54 часа, една или повече идеи, много хъс - наистина много, готовност "да обърнете нещата с хастара надолу" и добър екип. Вече може да запазете билета си тук. Датите са от 26 до 28 май 2017 г, а мястото е най-новият co-working space във Варна - на ул. "Преслав" 53, в сградата на The Social Teahouse.

Вероятните решения не са едно и две, но опциите могат да започват от автоматика за дома и локализиране на автомобили и да стигнат до решения за мониторинг на обществени превозни средства, интегрирано управление на битовите отпадъци, системи за ефективно използване на обществени ресурси и дори достъп на жителите на един град до информацията за произведените от тях отпадъци...И не на последно място - най-добрия уикенд на живота си!

Наградите са: Парична награда от 750 евро; Едномесечен абонамент за co-working space; 3D принтер; 

И още – по 750 евро за всяко от първите три места от Сдружение „Варна - Европейска Младежка Столица 2017”, ключово направление „Варна на Картата”;

Включване в работната група на URBACT; Билети за startup събития из цяла Европа, но също така безценната възможност да получите обратна връзка за своята идея от доказани професионалисти; възможност да презентирате идеята си пред активни инвеститори, присъединяване към активна предприемаческа общност и много др. 

Satrtup Weekend e интензивно 54-часово събитие, в рамките на което всеки може да влезе в обувките на един предприемач. Форум, на който програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти, икономисти или само стартъп енсусиасти се събират, споделят идеи, сформират екипи и проверяват дали идеята им може да се превърне в успешен бизнес. Нерядко го и правят, дори и да е само в demo версия.

Освен това, цялото събитие се записва. Финалните презентации на готовите продукти се качват на страницата на фондацията Startup Weekend, която е регистрирана в Сиатъл в Съединените щати, където инвеститори нерядко търсят добри проекти, в които да инвестират.

Startup Weekend е събитие, на което програмисти, дизайнери и бизнес ориентирани хора се събират, за да стартират идея и бизнес в рамките на един уикенд. Това е една чудесна възможност да се тестват стартиращи идеи, да се срещнат потенциални партньори, да се изгради общност във Варна и да започнете следващата си предприемаческа идея. 

Всичко се случва като на състезание - жури, състоящо се от професионалисти, инвеститори и бизнес ангели оценяват концепцията на бизнесите. Събитието дава невероятната възможност да се направят контакти със специалисти от различни сфери. 

Всеки е добре дошъл да предложи своята идея и да работи със страхотни ментори, като получава обратна връзка от журито. 


Подобни събития

ON! Anime зоната на ON! Fest 2017 - изключителен форум за аниме в България

ON! Anime зоната на ON! Fest 2017 - изключителен форум за аниме в България

Събития
24.06.2017 - 25.06.2017
гр. София, бул. Цариградско шосе 147
MachTech&InnoTech Expo 2017

MachTech&InnoTech Expo 2017

Събития
04.04.2017 - 07.04.2017
гр. София, бул. Цариградско шосе 148
Digital Job Fair

Digital Job Fair

07.04.2017
гр. Варна,ул. Любен Каравелов 1
Фестивална Киноакадемия с уъркшоп на тема "Испанското кино"
Пролетен фестивал във Варна - Varna Flow

Пролетен фестивал във Варна - Varna Flow

Събития
07.04.2017 - 09.04.2017
гр. Варна
PlovdivConf 2017

PlovdivConf 2017

29.04.2017
гр. Пловдив, ул. Екзарх Йосиф 13
Забавно фотостудио

Забавно фотостудио

29.04.2017
гр. Варна, ул. Академик Андрей Сахаров 2
Business Booster Conference

Business Booster Conference

Събития
17.05.2017
гр. Варна
Европейски възможности за младите предприемачи в Бургас
"Първи стъпки в бизнеса" в три града тази година

"Първи стъпки в бизнеса" в три града тази година

Семинари
13.05.2017
Пловдив, София, Варна
TUXCON отново в Пловдив

TUXCON отново в Пловдив

03.06.2017 - 04.06.2017
гр. Пловдив, ул. Цанко Дюстабанов 5
From company to аcademy - Новаторите

From company to аcademy - Новаторите

Семинари
25.05.2017
гр.София
Безплатен Уъркшоп - Crowdfunding с Indiegogo

Безплатен Уъркшоп - Crowdfunding с Indiegogo

Събития
24.05.2017
гр. Пловдив, ул. Бетовен 12
Startup Grind Varna с Аспарух Коев

Startup Grind Varna с Аспарух Коев

25.05.2017
гр. Варна, ул. "Преслав" 53
Вечери за дигитални наивници

Вечери за дигитални наивници

Събития
07.06.2017
гр. София, ул. Сердика 20