Sofia Singer Songwriter Fest

Нов фестивал за изпята поезия в София

  • Sofia Singer Songwriter Fest
30.09.2017 - 01.10.2017
гр. София, площад България 1


На 30.09 и 1.10 София ще бъде домакин на международен фестивал за изпята поезия. Събитието ще се случи в НДК, на сцената на клуб Студио 5, от 18:00 часа. Феновете на акустичната музика и поезията ще могат да чуят виртуозни изпълнители от Сърбия, Хърватия, Румъния, САЩ и България. 

Сред гостите са: Ведран Иворек (Хърватия), който има хит „Pozdravi Sunce”, въртян нонстоп по хърватското радио. Оливера Драгичевич – сръбска певица и композиторка, утрърдено име през последните 20 години.  В София пристига и Миодраг Якшич (Сърбия) - известен продуцент и издател в Белград. От САЩ очакваме кънтри поетът и китарист Мат Петрарка. От Румъния – популярния и обичан бард – Дан Ванна. 

Сред българските участници са Маргарита Друмева (Силистра) Вяра Иванова (Бургас), Петко Славов (Казанлък), Maрияна Добрева (Бургас), Денис Апов (София), Борис Масларски (Бургас) и Виктор Макаров (София). 

Тричленно жури в състав: Васил Громков (БНТ), Миодраг Якшич (Арте Мюзик) и Пламен Сивов (Точка БГ) ще определи победителя. Артистите ще се представят с три песни в две вечери. Рецитал ще изнесат и две от най-успешните български акустични групи – Точка БГ и Lilly of the West. 

Един истински празник за феновете на акустичната музика и изпятата поезия. Фестивалът се организира по повод международния ден на музиката и поезията, 1 октомври, и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г. Подкрепен е и от посолствата на САЩ, Сърбия, Румъния, Хърватия, както и от Музикална къща “Фактор”, Jameson Whisly, Toxity Studios, БНР, ТВ1 и други.

„Точка БГ”е акустичен проект за нови градски песни, създаден през 2011 г. от Зорница Попова (вокал), Тодор Янкулов (китара, вокал), Красимир Първанов (китара, вокал), Пламен Сивов (китара, вокал). Съставът e издал четири албума („Нови градски песни”, „Предверие”, „Акварел” и “Август”). Името на групата е по заглавие на една от най-известните им песни – „Точка БГ”. Формацията се радва на голям интерес и изнася множество концерти. 

“Lilly of the West” е най-успешната българска кънтри група, създадена още през 1996 г. След издаването на дебютен албум, музикантите участват на престижни фестивали в Европа и Америка. През 1998 г. са избрани за “най-добра кънтри и блуграс група на Европа”. Печелят и награди от Световната кънтри и блуграс асоциация в Нешвил. “Lilly of the West” има богат репертоар, включващ кънтри, блуграс, суинг, джаз, ирландски и български фолклор и издадени девет албума. Подобни събития

Най-новият спектакъл на Ани Васева – „Пътуване към ада“ открива новия сезон в ДНК
Strings Attached - музикална среща на трима творци

Strings Attached - музикална среща на трима творци

26.10.2017
гр. София, бул. "Цар Освободител" 7