Sofia Art Book Fair

Тази година Sofia Art Book Fair ще се фокусира върху фотографските издания, чието разнообразно съдържание рефлектира актуални социални тематики.

  • Sofia Art Book Fair
08.09.2017 - 24.09.2017
гр. София, ул. Ангел Кънчев 3

На снимката: Книга от Елън Корт

Между 8 и 24 септември 2017 г., в София ще се проведе първото издание на международния фестивал за арт и фотокниги Sofia Art Book Fair - посветен на фензини, арт и фотокниги, комикси, специализирани монографии, различни експериментални издания от цял свят. Програмата на фестивала включва срещи с артисти, работилници, изложби, лекции, презентации и ще завърши с книжно изложение - 23 - 24.09 в Cоsmos coworking camp, където посетителите ще могат да закупят и разгледат различни печатни издания и да се срещтнат лично с участниците във фестивала.

Тази година Sofia Art Book Fair ще се фокусира върху фотографските издания, чието разнообразно съдържание рефлектира актуални социални тематики и успешно информира, вдъхновява и провокира. Разглеждана в един съвременен контекст фотокнигата е завършено произведение на изкуството, в което съдържание, концепция, дизайн и изработка са едно неразделно цяло.

Посетителите на фестивала ще се запознаят с работата на някой от водещите автори и издатели от света на фотокнигите като френският артист и колекционер на “намерена фотография” Томас Сован, испанският фотограф Карлос Споторно, холандската преподавателка и фотограф Корин Ноoрденбос, холандският фотограф Елен Корт, немският куратор и колекционер на фотокниги Себастиян Хау, френският фотограф и графичен дизайнер Майчец, издателството за документална фотография FotoEvidence, основано от българката Светлана Бахчеванова и много други. Не по-малко интересно е българското участие във фестивала - фотографите Веселина Николаева и Максимилиан Праматаров, библиотеката Hip Hip Library, платформата за български авторски независими издания ТИ-РЕ , платфомата за фотокниги ПУК! и други.

Организатор и куратор на събитието е Десислава Панчева (фондация Артономи), а гост куратор е фотографът Никола Михов, съосновател на виртуалната галерия за съвременна българска фотография Bulgarian Photography Now и платформата за фотокниги Пук! Локациите, на които ще се проведат събитията от фестивалната програма са Cоsmos coworking camp, Гьоте-институт, Hip Hip Library, галерия Swimming Pool, Френски културен институт, галерия Synthesis и Generator.


На снимката: Книга на Карлос Споторно

Подобни събития

Най-новият спектакъл на Ани Васева – „Пътуване към ада“ открива новия сезон в ДНК