Plovdiv Game Jam

Годината за геймърите започва с Пловдив Game Jam

  • Plovdiv Game Jam
26.01.2018 - 28.01.2018
гр. Пловдив, ул. Цанко Дюстабанов 25

Представете си цяла зала въоръжени до зъби с компютри, VR устройства, таблети и скицници ентусиасти, които работят усилено върху своите тайни игрови прототипи. Доброто настроение е на практика заразно. Сред тишината и тракането на клавишите от време на време се чува радостното възклицание „РАБОТИ!“. Енергийните напитки и пицата, наред с мотивацията и хъса, са съществена част от горивото, движещо разработчиците и техните проекти към финиша.

Пловдив Game Jam е отворенo събитие за всеки, интересуващ се от видео игри - професионално, студенти или просто хора с талант!  На него  се събират различни хора с различен произход, интереси и умения, и да се мотивират да работят заедно по една идея – да планират и изпълнят нова концепция за игра  за 48 часа. Целта на събитието е да се провокират хората с талант и знания да се изявят, както и обмяна на опит и интереси в ИТ сферата. Старта на събитието е на 26-ти януари и продължава до 28-ми януари, като партито ще започне още от 25-ти.

Много от наградите са гарантирани – забавлението, новите приятели и контакти, натрупването на опит, възможността за работа с нови и различни технологии! 

Домакин и съорганизатор на събитието ще бъде Технически Университет София - филиал Пловдив, което ще гарантира, че за всички разработчици ще има достатъчно място, а атмосферата ще бъде подобаваща.

Всички желаещи да разработят прототип с възможност да представят играта си пред публика в неделя, трябва да закупят билет за събитието от тук.

Plovdiv Game Jam се провежда за четвърта поредна година, като с всяко следващо издание събитието набира все по-голяма инерция. Все повече професионални разработчици, студенти, геймъри и любители се включват в предизвикателството!