Откриха център, предоставящ безплатни услуги за младежи в Бургас

09/01/2017

Откриха център, предоставящ безплатни услуги за младежи в Бургас


Младите хора от цялата бургаска област ще имат възможността да получат знания по актуални теми безплатно, благодарение на проекта „Младежки Информационно-Консултантски Център – Гласът на младите в гр. Бургас”,  спечелен от Национално Сдружение  „Младежки Глас”. Проектът е едногодишен, а центъра ще работи изцяло в подкрепа на младежите и ще насочи капацитета си към развиването на умения чрез консултации, обучения и информационни услуги. 

По време на изпълнение на проекта ще се осъществят 12 обучения, 36 консултации индивидуални или групови, както и информационни срещи. Участниците ще работят в екип и ще повишават познанията си в една типично неформална обстановка с игри, казуси, дискусии, лекции, беседи различна обстановка, с използването на мултимедийни презентации. Предвидени са двудневни и еднодневни обучения, обучения на терен – в училища и университети.

"До настоящия момент сдружението е осъществило три успешни МИКЦ проекта, чиито дейности са осъществени в област Бургас. С предстоящото реализиране  на този проект през 2017г., с екипа на управление на проекта и специалистите, които ще бъдат включени в изпълнението на дейностите, заедно ще продължим надграждаме и утвърждаваме  МИКЦ – Гласът на младите - Бургас като активен информационен – консултантски център за младите хора в град Бургас и областта. Проектът е предназначен за млади хора на възраст между 15 и 29 години - ученици и студенти" каза Камелия Димитрова, ръководител проект МИКЦ - Гласът на младите Бургас.

Проектът се изпълнява по Национална програма за младежта (2016-2020), Подпрограма 1: Развитие на мрежата от Младежки информационно - консултантски центрове (МИКЦ) и се финансира от  Министерството на младежта и спорта. Изпълнението на проекта ще се осъществява в партньорство с Община Бургас и Бюрото по труда – гр.Бургас.  

"Дългогодишната ни работа с целевата група извежда на преден план следните теми, към който се е проявявал най – голям интерес: младежко предприемачество; професионално ориентиране; правата им на работното място; подобряване комуникативните възможности и работата в екип; психологично здраве; здравословния начин на живот;  развитие на доброволчеството"  споделя Камелия Димитрова.

Актуална информация за всичко предстоящо следете в официалната интернет страница на сдружението тук.


Напиши коментар

Препоръчани статии

Близо 1000 души от 4 града бягаха по едно и също време в кампания срещу диабета.

Нов рекорд по информираност за диабета поставиха София, Пловдив, Варна и Бургас

Прочети повече...

Благотворителен коледен бал в Бургас събра 5100 лв

Набраните средства са с образователна цел за създаване на устойчиви знания и навици за оказване на първа помощ на ученици.

Прочети повече...

Експозиция с личните вещи на българските поети и писатели в Бургас

Mасата на Петко Р. Славейков, върху която е подписана Търновската конституция, както и ръкописи и вещи на български творци са част от изложбата.

Прочети повече...

Младежи се консултират как да ръководят финансовото си състояние

Младежи от Бургас се консултираха какво трябва да знаят, преди да изтеглят заем.

Прочети повече...