Наслука - Лов, риболов, спорт с многобройни предложения, демонстрации и киноложка изложба

В рамките на изложенията са организирани и многобройни събития.

  • Наслука - Лов, риболов, спорт с многобройни предложения, демонстрации и киноложка изложба
14.09.2017 - 17.09.2017
гр. София, бул. „Цариградско шосе“ 149


Разнообразни продукти и предложения от сферата на лова, риболова, спорта, демонстрации на живо, международна киноложка изложба и тематични семинари. И още много. По този начин ще изглежда тазгодишното 25-о поредно издание на изложението „Наслука - Лов, риболов, спорт“, което ще се проведе от 14 до 17 септември в Интер Експо Център.

И през тази година ще бъдат представени висококачествени оръжия, модулни системи, калъфи за пушки и кобури, екипировка, разнообразни аксесоари, въдици, макари, примамки, плувки, както и екипировка за лов, риболов и спорт. Разбира се, в рамките на изложенията са организирани и многобройни събития.

Да постреляме с въздушно оръжие

За някои хора стрелбата е спорт; за други – приятно занимание. Независимо от кой тип сте, изложението ще ви даде възможност да изпитате мерника си. В рамките на изложението ще бъде организирана безплатна стрелба с въздушна пушка, а желаещите ще могат да избират между различни видове оръжие. 

Пиеро Летиция демонстрира техниките за риболов „с муха“ 

Риболовът не е просто занимание, а любов и спорт, примесени със страст към природата и адреналина. Всеки рибар има „малки тайни“ за успешен улов; още повече – когато говорим за специфичния риболов „с муха“ и шнур, чиито почитатели по света са многобройни. Известният с многобройните си техники Пиеро Летиция, създател на Advanced Fly Casting School - International (Italy and Sweden), през всички дни на изложението ще споделя лично познанията си с демонстрации на живо в специално изграден басейн, с площ от 125 кв.м.   

Хищни птици

Не сте прочели погрешно. В рамките на изложението всеки ще може да се наслади на живо на различни видове хищни птици и да научи повече за тънкостите на  соколарството. Инициативата, която със сигурност ще заинтригува както възрастните, така и децата, е организирана от Българския соколарски съюз.

От 14 до 16 септември вратите на изложението ще са отворени от 10.00 до 19.00 часа, а на 17 септември – до 17.00.

Aкценти в съпътстващата програма на „Наслука – лов, риболов, спорт“

Борбата с бракониерството

През петъчния и съботния ден презентаторите ще засегнат широко темата за бракониерството. На 15 септември участниците от WWF България ще ни запознаят с опазването на есетрите и борбата с бракониерството.

В събота Марио Антонов от Централната рибно-опазваща организация ще изнесе презентацията „Заедно в борбата с бракониерството“, а Валентин Данаилов, представител на „Не на бракониерството“ ще ни направи съпричастни с въпросите за опазването на богатството в язовирите. За приноса на ловците при опазването на дивеча и природата ще научим подробно от председателя на управителния съвет на Националното ловно-рибарско сдружение - инж. Васил Василев. 

Реките

Неделя, 17 септември, ще остане запазена територия за темите, засягащи реките. Борислав Пауновски от рафтинг клуб „Рефлип“ ще представи „Опасни и безопасни места в реките“, а Валери Спасов ще ни запознае с мерки и предложения за опазване на река Огоста. На дневен ред Димитър Куманов от риболовен клуб „Балкана“ ще постави въпроса за спасяване на реките.

Посетителите ще могат да видят Международната киноложка изложба.

Тя ще се проведе в събота – 16 септември. Домашните любимци ще бъдат сред акцентите на програмата, защото за поредна година в рамките на изложението, на 16 септември, ще се проведе Международна киноложка изложба, в която участниците от България и чужбина ще се включат със своите кучета.  
Подобни събития

Болид от „Формула 1“ и мотокар рекордьор на Есенния панаир в Пловдив