NU/ANCE представят дебютния си албум, продуциран от Ерин и Таш от група Jeremy?

NU/ANCE избраха корицата на първото си EP да бъде произведение на изкуството, по примера на техните ментори

  • NU/ANCE представят дебютния си албум, продуциран от Ерин и Таш от група Jeremy?
01.06.2017
гр. София, Студентски Град

Снимка: Александър Михайлов

На първи юни, в клуб Строежа,  NU/ANCE ще представят първия си цялостен проект – краткосвирещ албум. На официалната промоция групата ще зарадват и с нов видео сингъл към една от песните в албума, както и за първи път ще може да бъде видяно, купено и чуто на живо тяхното EP със заглавие 0.4. 

Песните в албума са общо 4, като една от тях е и видео сингълът Falling Down. По продукцията на песента и клипа към нея NU/ANCE за първи път работят с Ташо Колев и Ерсин Мустафов, а на 01 юни, за първи път на обложката на 0.4, ще видим и логото на новия музикален лейбъл за алтернативна музика в България, който официално ще бъде представен след промоцията на EP-то на NU/ANCE. 

“Защото, когато е дългосвирещ албум, ще бъде 1.0” – отговарят от NuA на въпроса, защо краткосвирещият им запис носи това име. 

Произведението на корицата е на модерен и млад артист –  Стефан Илиев Иванов, а цялостният дизайн е изработен в Берлин от Деница Кочовска. Снимката на групата в албума е дело на фотожурналиста на годината за 2007 Александър Михайлов и Юри Стайков, Panic Studio. Концепцията отговаря на тяхното име и история и е родена още през 2014, когато бандата се сформира. 
“Това, с което със сигурност всички бяхме съгласни е, че корицата трябва да отразява нас. Едновременно сме различни, но и сме едно неразделно цяло. Намираме че това, което Стефан изработи, само след 2 разговора с нас, е възможно най-ценният и красив визуален проводник на музиката ни в момента” – допълват – “Стeфан И.И. е сред най-интересните и нови артисти и с модерен поглед. Работи с цветове и материали, които стилистично отговарят на това, което е NU/ANCE. Освен всичко той разкри и част от магията си, като ни позволи да снимаме мейкингвидео, което можете да видите в youtubе, снимано от Младен Райков.Група NU/ANCE са заедно от 2014, като за последните 12 месеца са една от най-активните и харесвани групи на алтернативната сцена. През 2016 зад тях застават Ерсин Мустафов и Ташо Колев от група JEREMY? като техни подуценти на видео сингъла Falling Down. Няколко месеца по-късно NU/ANCE са първата група, част от най-новия музикален лейбъл woodenboat music и издават първия си албум официално на 01 юни. 

Преди няколко месеца дадоха специално интервю за Eventsmedia.bg, което можете да откриете тук.

Информация и новини около предстоящата промоция на албума на NU/ANCE можете да намерите на официалните им страници в социалните мрежи, които няколко дни бяха с бели лица и обещаваха нещо ново, а днес вече ги краси красивата корица. 

Линк към събитието – официална промоция на EP 0.4 и видео сингъл.

Подобни събития

Рок фестивал в долината на виното„Rock In The Wine Valley”

Рок фестивал в долината на виното„Rock In The Wine Valley”

Събития
09.06.2017 - 11.06.2017
с.Могилово
Капана Фест 2017 с феерия от летни емоции

Капана Фест 2017 с феерия от летни емоции

Събития
02.06.2017 - 04.06.2017
гр. Пловдив, ул. Златарска
Hills of Rock ще покрие със сцени Гребаната база в Пловдив

Hills of Rock ще покрие със сцени Гребаната база в Пловдив

30.06.2017 - 01.07.2017
гр. Пловдив, Гребна база