Международен Джаз Фестивал Банско

Колоритът на програмата ще задоволи и най-изтънчените вкусове.

  • Международен Джаз Фестивал Банско
05.08.2017 - 12.08.2017
гр. Банско, Централен площад

На снимката: Mungo Jerry

Един от най-големите музикални форуми в България ще се състои цели 8 дни – от 5-ти до 12-ти Август. Традиционното събитие събира изпълнители и почитатели от целия свят. Колоритът на програмата ще задоволи и най-изтънчените вкусове. Тя ще се състои както от световни  джаз имена така и от български изпълнители като Хилда Казасян, Камелия Тодорова, Васил Петров и други наши любими джаз артисти.

Част от интересните имена от чуждестранната сцена са:


Аксел Цвингенбергер - един от най-популярните буги изпълнители на планетата. От 19-годишна възраст пътува по света като истински посланик на стила Boogie Woogie. Роден е през 1955 г. в Хамбург, Германия, той е свирил в около 50 страни в Европа, Америка, Азия и Африка. 

Патриция Лакуидара от Италия е певица, композитор и актриса, родена в Катания, Сицилия. Музиката й обхваща различни жанрове, богата на фолклорни мотиви и експеримен- тално звучене. Тя е определяна като култова фигура сред итлианските певци и композитори. Описват гласа й като „сладък и чувствен, но и яростен и пробивен, с невероятна сила да очарова и омагьосва“. 

“Спагети суинг бенд“ от Италия се придържат към италианския стил на майстори като Фред Бускалионе, Доменико Мо- дуньо, Лучано Павароти, Никола Арилиано, Алфредо Бонгусто, поднасяйки вълнуващо шоу с висока музикална стойност, изцяло посветено на италианския суинг. Не само музиката, а също гастрономията, колоритните костюми и кулинарните експерименти са неразделна част от спектакъла. Толкова много суинг и спагети, приготвени на живо на сцената ... Всеки път – с различни съставки ... Заедно с един експлозивен, блестящ и акробатичен готвач на сцената, „Спагети суинг бенд“ хвърля искри и фойерверки, благодарение на някои от най-високо ценените джаз музиканти в Италия.

От наша страна всъщо ще имаме представители на суинга в лицето на Sentimental  Swingers & Big Band Blagoevgrad със специалния гост Михаил Йосифов.


Ян Детвилер е истинското име на швейцарския певец Seven, който е син на тенор и пианистка. Израснал е от дете с музика. На 15-годишна възраст пее в състава „Natural Acapella“, който само за три години създава над 200 концерта и е многократен гост на швейцарската телевизия. Първият му соло албум „Dedicated To…“ излиза през 2002 г. С този албум, едва 23-годишен, музикантът участва като подгряваща група на „Destiny’s Child“ на стадиона в Цюрих. Вторият му албум е „Sevensoul“ (2004). Следват два Live-албума и трети студиен албум „Lovejam“, с кой- то влиза в Top 10 на швейцарската класация за най-успешни албуми. 

За холандската саксофонистка Кенди Дълфър съществуват все по-малко музикални граници, а новият ѝ албум „Together“ е доказателство за това. Вдъхновението за него идва от всички прекрасни елементи в джаза, диското, соула, денс и R&B музиката, но също така е и съвременна интерпретация на това, което се случва с музиката по света в момента. Кенди създава една дълбоко лична и уникална смесица от музикални жанрове и влияния, обединени под нейният характерен саунд и демонстриращи нейната невероятна гъвкавост.Програмата тази година е наистина впечатляваща и въпреки, че не публикувахме всички, изпълнители, препоръчваме ви да разгледате програмта с тях тук. 

Това лято в Банско отново ще бъде център на музиката. Не пропускайте да се насладите на природата сред звуците на прекрасните изпълнители на Банско Джаз Фест.

Подобни събития

Топ ди-джеи и артисти на музикалния фестивал HippieLandia
Drone Up - филмовият фестивал за най-добрите дрон филми

Drone Up - филмовият фестивал за най-добрите дрон филми

Събития
25.08.2017 - 26.08.2017
гр. Пловдив, ул. „Христо Г. Данов“
Аржентинската танго сензация El Cachivache Quinteto с концерт във Варна
Световен шампионат по фолклор “World Folk” 2017

Световен шампионат по фолклор “World Folk” 2017

Събития
17.08.2017 - 27.08.2017
гр. Несебър
Международният фолклорен фестивал с фолклорни колективи от цял свят в Пловдив
Pleven Guitar Festival 2017 събира световнопризнати китаристи и млади таланти