Испанска фиеста впечатли посетителите на центъра на Пловдив

23/07/2017

Испанска фиеста впечатли посетителите на центъра на Пловдив


Популярната испанска група "Ла Туна" от Университета от Алкала Де Енарес разтърси миналия четвъртък центъра на Пловдив по време на безплатния концерт, който музикантите изнесоха на сцената пред Община Пловдив. Групата успешно развесели пловдивчани, като на събитието заедно пяха и танцуваха много хора от града и туристи.

Групата, която е с пет вековна история изнася безплатни концерти по целия свят, като една от основните цели на "Ла Туна" е да поддържа вековната традиция чрез музиката, популярния фолклор и особено чрез „оживлението“ и „радостта“. С богатия си репертоар, те са участвали във фестивали на 5 континента. Изнасяли са концерти в Хонконг, Ню Йорк, Мексико, Перу, Боливия, Венецуела, Куба, Токио, Буенос Айрес, Москва, Италия, Бряг на слоновата кост, Берлин, островите Фиджи, Северна и Южна Америка, почти цяла Европа, пътували са многократно до Африка, Близкия Изток, Азия и Океания. 

По-рано през деня,  на среща със заместник-кмета по култура и туризъм Александър Държиков, ръководителят на групата, съставена от 27 музиканта представи накратко историята на "Ла Туна“ и връчи на заместник-кмета подаръци от името на Университета и от Общината на Алкала де Енарес – традиция, която се спазва във всеки град-домакин. На свой ред,  всички музиканти получиха книга за Пловдив на испански език и сувенир с българска народна носия, с мускал българска роза. 
Напиши коментар

Препоръчани статии

Други събития по темата

Drone Up - филмовият фестивал за най-добрите дрон филми

Drone Up - филмовият фестивал за най-добрите дрон филми

Събития
25.08.2017 - 26.08.2017
гр. Пловдив, ул. „Христо Г. Данов“
Световен шампионат по фолклор “World Folk” 2017

Световен шампионат по фолклор “World Folk” 2017

Събития
17.08.2017 - 27.08.2017
гр. Несебър
Международният фолклорен фестивал с фолклорни колективи от цял свят в Пловдив