Хранителната революция вече и в България

05/05/2017

Хранителната революция вече и в България


Хранителната революция на световноизвестният готвач Джейми Оливър идва в България и ще се проведе между 19-ти и 20-ти май. Food Revolution Day е ден, в който всички посланици на Джейми Оливър и неговата фондация организират събития, свързани със здравословното хранене и начин на живот на децата. Събитието ще се отбележи успоредно в над 100 страни и България отново ще бъде една от тях!

На 20-ти май ще се осъществят здравословни кулинарни работилници в София, Варна, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Монтана, Русе, Благоевград, Кърджали, Добрич, Дупница, Шумен, Севлиево, Балчик, Плевен, Хасково, Момчилград и други. На тези работлници децата ще правят картини с плодове и зеленчуци, ще се запознаят с полезната за тях храна, ще си приготвят сами здравословни салати, палачинки и други вкусотийки. 

Работилниците ще бъдат ръководени главен готвач, нутриционист и доброволци. Ще бъдат показани на децата и вариант за здравословен обяд за училище. 

С тази инициатива посланиците и доброволците в България целят да предизвикат дебат на тема здравословното детско хранене. Да привлекат общественото внимание и да го насочат към решаването на значими проблеми. Да достигне до родители и деца, като се обърне внимание на проблемa със заболяванията, пряко свързани с приемането на вредна и преработена храна, такива като наднормено тегло, затлъстяване, диабет тип 2, хиперактивност и други метаболитни синдроми. 

По време на събитието ще има и конкурс за рисунка на тема „Моята любима храна“. Rисунките ще се събират на обявени места и чрез лотария ще изберат победители за големите награди. Организаторите обещават, че никой няма да си тръгне от събитието с празни ръце

Още новини за инициативата ще намерите тук.Напиши коментар

Препоръчани статии

Софи Йотова: чрез работилниците си показвам,че здравословното готвене и хранене са постижими за всеки

Софи Йотова е една кулинарна фея, която превръща хобито си в своя страст, която успешно предава на всички в обкръжението си.

Прочети повече...

„Мистерията на българските гласове“ отново на българската сцена през юни

Хорът ще представи своя изцяло обновен репертоар от предстоящия си нов албум

Прочети повече...

"Клуб малки откриватели" на National Geographic KIDS отново ще обиколи България

National Geographic KIDS за трета поредна година отправя предизвикателство към всички любознателни деца в нашата страна

Прочети повече...

Кампанията за безопасен интернет за деца в Бургас се разраства

Кампанията "Кой стои срещу мен в мрежата" е по идея на журналиста в БНТ Надя Обретенова и се осъществява съвместно от Община Бургас

Прочети повече...