Хиляди се докоснаха до магията на шоколада на Grand Chocolate Festival

15/03/2017

Хиляди се докоснаха до магията на шоколада на Grand Chocolate Festival


Повече от 13 000 човека посетиха третото и най-голямо издание на Grand Chocolate Festival. Фестивалът събра под един покрив 72 фирми производители и вносители на шоколад, сладкарски изделия и съпътстващи шоколада продукти. През цялото време на изложението имаше дегустации на различни продукти. Суров шоколад със стевия или с ананас, тъмен шоколад с цитруси, млечен и бял шоколад в различни комбинации с подправки, овкусен шоколад, малиново вино, суров веган шоколад с грейпфрут, сладки с какао и лимец, рула и пасти с шоколад, кафе и чай, шоколадови СПА терапии, коктейли с шоколадов ликьор и много други бяха сред нещата, които посетителите можеха да опитат безплатно в рамките на изложението. 
Специално за изложението, организаторите бяха преобразили една от залите на Интер Експо Център с декорация и обличане, а в допълнение към сладката обстановка имаше релакс зони с барбарони във формата на понички и сладкиши и красив винтидж фото кът. За цялостната приказна атмосфера се погрижиха и изложителите, които представиха уникални шоколадови фигури, сред които великденски яйца, венециански маски, дракон, фигури, кула и манекен от френски макарони и множество изящни декораторски торти. Гвоздеят обаче определено бяха картините, нарисувани с шоколад, които са единствени по рода си в България. 

Как се темперира шоколад, как се прави занаятчийски сладолед и техниката на суровия шоколад научиха посетителите на фестивала по време на презентациите на участниците в Grand Chocolate Festival. Най-малките посетители на изложението пък се забавляваха в детски кът със замък за скачане.

Организаторите вече обмислят и плануват следващото издание. Те смятат да направят Grand Chocolate Festival още по-интересен, с още по-полезни и любопитни презентации и изложби и разнообразие от шоколадови изкушения. 
Напиши коментар

Препоръчани статии

Пловдив - втори в класацията „10-те най-добри дестинации за винен туризъм на 2017“

През 2016 г. се проведе Concours Mondial de Bruxelles - най-престижният независим винен конкурс в света

Прочети повече...

Дионисиевото шествие на "Винария 2017" вдигна настроението на пловдивчани с атракции и вино

Днес в Пловдив кукери и народни танци огласиха главната, за да отбележат началото на "Винария 2017", което предстои следващата седмица

Прочети повече...

Маратон за ценители на виното и храната стартира в Пловдив днес

Посетителите могат да опитат новите серии на известни български изби, бутикови винарни и чуждестранни марки, както и отличените гроздови еликсири в Международния конкурс за вина, ракии и спиртни напитки

Прочети повече...

Откриха сезона за велосипедите в Пловдив

В Пловдив бе даден официален старт на велосезона с шествие. До края на април шествия ще се проведат и в София и Бургас.

Прочети повече...