Фестивалът From Page to Stage със специален гост Фредерик Бегбеде

Селектираните участници ще имат възможността да работят по своите текстове в мастър-класове, водени от Теодора Димова, Явор Гърдев и Димитър Коцев-Шошо.

  • Фестивалът From Page to Stage със специален гост Фредерик Бегбеде
28.06.2017 - 01.07.2017
гр. Варна, ул. "Преслав" 53

Mежду 28 юни и 1 юли в град Варна ще се проведе първото издание на фестивала за драматургично писане за сцена и екран From Page to Stage. 

From Page to Stage е интензивен тридневен уъркшоп, в който участниците ще работят по свои текстове заедно с изявени театрални и кино-дейци. В първото издание на фестивала, свои мастър-класове ще проведат Теодора Димова, Явор Гърдев и Димитър Коцев-Шошо. Местата на провеждането ще бъдат различни за трите дни, като на 28-ми и 29-ти юни ще бъдат в Социалната чайна, на 30-ти в Юнашки салон , на 1-ви в книжарница "Сиела".

С фокус върху млади творци (16-30 г.), From Page to Stage има мисията да развие техните интерес и умения в сферата на драматургията. Освен основна теоретична подготовка, програмата ще има силен акцент върху практическите занимания върху текстовете на участниците, с които да ги подготви за осъществяването и продуцирането им на сцена и екран. 

Фестивалът ще завърши с лекция на специалния гост – френският писател и сценарист Фредерик Бегбеде – която ще бъде отворена освен за участниците в From Page to Stage, така и за широката публика. 

Участниците имат възможност да кандидатстват със свои текстове до 9-ти юни, а официалната селекция ще бъде обявена на 19-ти юни. Участието във фестивала е напълно безплатно, а From Page to Stage се осъществява с официалната подкрепа на Община Варна като част от програмата на “Варна – Европейска младежка столица” 2017. 

Паралелната програма, която е отворена към широката варненска аудитория, предвижда конкурс за заснемане на 1-минутно видео на тема “Stage: Варна”, които ще бъдат прожектирани на закриващата вечер на фестивала.

Повече подробности за кандидатстване, селекция, както и пълната програма на From Page to Stage очаквайте скоро тук, както и тук


Подобни събития

"София диша" през юни и август

"София диша" през юни и август

24.06.2017 - 27.08.2017
гр. София
Артистите слизат от сцената в Мини Арт Фест

Артистите слизат от сцената в Мини Арт Фест

16.06.2017 - 26.06.2017
гр. София, Борисова градина
Фестивалът IN THE PALACE завладява Варна с поредица от кино събития

Фестивалът IN THE PALACE завладява Варна с поредица от кино събития

Събития
28.05.2017 - 06.06.2017
гр. Варна, бул. Сливница 2
Тридневен творчески маратон за иноватори

Тридневен творчески маратон за иноватори

09.06.2017 - 11.06.2017
гр. Варна, бул. „Христо Ботев“ 1910
Фестивалът „Етюди и приятели“ с четири премиерни спектакъла за България
Финал на фестивала за късометражни филми IN THE PALACE
Ксения Виноградова гостува на Startup Grind Варна

Ксения Виноградова гостува на Startup Grind Варна

23.06.2017
гр. Варна, ул. „Преслав” 53