Български стартъп помага в избора на изгодна почивка

09/03/2017

Български стартъп помага в избора на изгодна почивка

Софтуерът, създаден от Георги Ангелов, известният уеб дизайнер и кулинарен експерт, събира в yoo.bg хиляди актуални туристически оферти.


Създаването на yoo.bg стартира преди четири месеца и от този месец е вече напълно готов за употреба от най-страстните пътешественици. Любовта на Георги и съпругата му към пътешествията провокира в тях желанието да открият начин да се справят по-лесно с откриването на информация за различни пътешествия. Множеството различни сайтове за оферти за пътувания, раждат идеята им за агрегатор на туристически предложения.

Екзотични круизи, острови, кулинарни обиколки в Япония, изгодни екскурзии в Гърция и разбира се в България - yoo.bg e платформа, където всичко е подредено, съобразено с очакванията за лесно намиране и резервиране на търсената почивка. В момента са събрани над 2000 туристически предложения, като екипа на проекта работи усилено да увеличи тази бройка до над 5000 предложения.

"Нещо красиво и лесно за употреба, което да събира информация за туристически предложения, на практика от почти всички сайтове, които имат такива предложения." С тези думи основателят Георги Ангелов представи как е достигнал до идеята за yoo.bg.

Сайтът се отличава с много интересни функционалности. Една от тях е създадена именно за двойки като Георги и съпругата му, обичащи да пътуват заедно. Тази функция позволява двама души да работят по един списък с любими оферти. Двамата могат да добавят различни предложения в общ списък с любими оферти, като накрая се купува една от избраните. "Този метод изключва възможността да купите грешната екскурзия. При всички положения тя ще бъде правилната за любимия човек. Мисля, че мъжете ще ме разберат какво имам предвид", споделя Георги с усмивка

Продуктът yoo.bg представлява софтуер, който не само събира информация за актуални туристически предложения в България, изготвени от сайтове за колективно пазаруване, туристически агенции, или тур. оператори, но и ги категоризира, изчислява коректните цени и ги прави лесни за откриване и сравнение. За да ви е лесно да следите нови предложения, можете да харесате и фейсбук страницата на сайта тук.

Георги Ангелов е уеб дизайнер, който е известен на телевизионните почитатели като участник в известно кулинарно шоу. В него миналата година той стигна до финалната петорка и заслужи аплодисментите на своите опоненти като един най-големите претенденти за титлата. Негови проекти също са Topmodel.bg и Gogo.bg - резервационна система за хотелите в България. Определя себе си като предприемач и любител пътешественик, кулинар, като е участвал в създаването на редица инициативи в подкрепа на предприемаческата среда в родния си град - Пловдив.Напиши коментар

Препоръчани статии

Платформата за финансиране на локални проекти KindHub спечели състезанието CODE4VARNA

Победителите демонстрирахa работеща система за представяне и подкрепа на инициативи, които носят позитивна промяна в града.

Прочети повече...

HackBlagoevgrad награди социална платформа за предизвикателства

ИТ форум и хакатон в продължение на цяла седмица провокираха студентите за изграждане на нови предприемачески проекти в Благоевград

Прочети повече...