Бягане срещу диабета

За поредна година се осъществява бягане, за да се увеличи информираността за заболяването

  • Бягане срещу диабета
11.11.2017
гр. София, Южен парк

5 км бягане с кауза: “Променяме диабета“ се превърна в традиция за 5kmrun. За трета поредна година, на 11 ноември, 10:00 ч. ще има бягане, за да се обърне внимание на обществото за необходимостта от информираност по отношение на диабета: какви са рисковите фактори за диабет тим 2 и какво можете да направите, за да намалите своя риск.
В последните две години се регистираха рекорден брой участници на това специално бягане и сме сигурни, че и тази година няма да е по различно.

480 000 човека в България живеят с диабет!
200 000 българи са засегнати, но не знаят и не се лекуват! Липсата на физическа активност води до 1/4 от случаите с диабет. Борейки се с рисковите фактори (наднормено тегло и затлъстяване, контрол на липидите в кръвта и кръвното налягане, тютюнопушенето) могат да се предотвратят 90% от случаите на захарен диабет тип 2!

Ще бъдат инсталирани шатри, където ще можете анонимно и безплатно да изследвате стойностите на кръвната си захар и да получите консултация от специалист относно захарния диабет.

Регистрация за бягането можете да направите тук.

Инициативата е под патронажа на Посланика на Дания, Негово превъзходителство Сьорен Якобсен, който е на поста след оттеглянето на Негово превъзходителство, Кристиан Кьонигсфелдт, който бе незаменим приятел на 5 km run. 
Да подкрепя различни социални каузи е чест за голямото семейство на 5kmrun.Notice: Undefined offset: 0 in /home/eventsme/public_html/vqmod/vqcache/vq2-catalog_view_theme_eventmedia_template_product_product.tpl on line 767Notice: Undefined offset: 0 in /home/eventsme/public_html/vqmod/vqcache/vq2-catalog_view_theme_eventmedia_template_product_product.tpl on line 768

Подобни събития

DigitalKidZ за съвременните дигитални деца

DigitalKidZ за съвременните дигитални деца

Семинари
18.11.2017
гр. София, София, Дом на Европа, ул. „Георги С. Раковски“ № 124
Световноизвестен куратор от Tate Modern Лондон за първи път в България

Световноизвестен куратор от Tate Modern Лондон за първи път в България

Събития
04.11.2017 - 25.11.2017
гр. София, пл. Славейков №3
Career Speed Dating с немски и френски език
Newsletter