Благотворителна фотоизложба на Теодор Марков "Очите ви чувам"

Фотографиите от изложбата ще се продават през Фейсбук страницата на събитието след откриването й, като приходите от продажбата им ще бъдат дарени

  • Благотворителна фотоизложба на Теодор Марков "Очите ви чувам"
20.06.2017 - 02.07.2017
гр. София, ул. Ген. Гурко 4

На 20 юни (вторник) в 19:00 ч. във VIVACOM Art Hall, ще се състои премиерата на изложбата „Очите ви чувам“ на Теодор Марков. В експозицията са включени над 30 снимки от пътешествията на автора в екзотични дестинации, които срещнат публиката с невероятни хора и разкриват тайните на два от най-живописните континента – Азия и Африка. 

В преследване на неповторимия момент, който да улови, Теди обикаля планетата с фотоапарат в ръка и търси вълнуващи човешки емоции. „Когато за първи път стъпих в Азия, бях пленен от хората там, от тяхната духовност, прямота и близост до природата, и удивен как е възможно едни понякога екстремно бедни хора да бъдат щастливи – нещо непостижимо за голяма част от нас, българите, и западното общество като цяло.“  Голяма част от фотографиите, включени в изложбата „Очите ви чувам“, са направени в южните части на Африка и Индокитай. Някои от племената, уловени от обектива на автора, са попадали рядко пред камера и във фокуса на вниманието на западния човек. 

Това е третата изложба на Теодор Марков, който е лекар по образование и освен да се занимава с фотография, обича да кара ски и да се гмурка. „Снимам от тийнейджър, когато баща ми донесе от Германия първия ми фотоапарат „Вера“, и всъщност тази вещ запали моята страст към фотографията. След години опити, снимайки различни обекти, постепенно открих интереса си към човешките емоции и очите като естествен техен проводник.“

Фотографиите от изложбата ще се продават през Фейсбук страницата на събитието след откриването й, като приходите от продажбата им ще бъдат дарени, както в предишните две изложби на Теди, на „Дом за медико-социални грижи за деца” – гр. Дебелец. 

„Очите ви чувам“ се реализира с подкрепата на VIVACOM и Клиника по естетична дерматология Reverse. Изложбата ще може да бъде разгледана до 2 юли в столичната галерия VIVACOM Art Hall.

 Допълнителна информация за изложбата може да бъде намерена тук. 
Подобни събития

"София диша" през юни и август

"София диша" през юни и август

24.06.2017 - 27.08.2017
гр. София
НОЩ/ ПЛОВДИВ 2017 за първи път ще се осъществи в три вечери
Изложба на фотокниги за първи път в България

Изложба на фотокниги за първи път в България

05.06.2017 - 19.06.2017
гр. София, ул. "Света София" 3
Фестивалът „Етюди и приятели“ с четири премиерни спектакъла за България
Автопортретна инсталация на известната модна дизайерка Мариела Гемишева
Над 150 избрани фотографии в изложбата на IV- ти Международен фото салон Пловдив