"109 Часа" - българският документален филм за рекордно планинско бягане

21/04/2017

"109 Часа" - българският документален филм за рекордно планинско бягане


Само след няколко дни предстои премиера на филма “109 Часа” или как Кирил Николов – Дизела избяга 600 км. по тежък планински маршрут за 4 дни и 13 часа. 

През 2014г. Кирил Николов-Дизела се изправя пред най-дългия туристически маршрут в България - Ком-Емине. Тогава опитът за рекорд завърша с неуспех за Кирил, но се ражда филма Reach your Limits, който пък печели любовта на публиката и признанието на множество международни филмови фестивали. 

През 2015г. Дизела се връща по пътеките на Ком-Емине и този път успява да избяга 600те километра за рекордните 4 дни, 13 часа и 05 минути. Reach Your Limits вече има продължение! Екранизацията на бягането, което показа, че ограничения не съществуват, вече е факт и дойде време за премиерата на "109 Часа"! Часове, изпълнени с устрем, съмнения, страхове и желание за успех! Идеята, която стои зад филма, както споделя режисьорът Димо Петков, е да накара зрителите да съпреживеят всички тези емоции, заедно с Кирил, да ги вдъхнови и да им вдъхне куража да преследват целта, независимо от обстоятелствата. „109 Часа“ отвежда публиката една крачка по-близо до вътрешния свят на Дизела, до мотивацията му и онова, което го кара да продължава да бяга. Физическите граници вече не са фактор, но как, Кирил избягва 600 км за 109 часа (4 дни и 13 часа)? 

Съпреживейте едно "пътуване", което е поредното доказателство, че човешките възможности са неограничени. Дестинацията е Ком-Емине. Целта - да победиш себе си.  На 25-ти април от 20 ч. в Cinema City Paradise Mall (Бул. Черни Връх“ 100) ще бъде премиерата на документалния филм “109 Часа” посветен на Кирил Николов – Дизела, които избяга 600 км по тежък планински маршрут за 4 дни и 13 часа.  Домакин на събитието е Cinema City Paradise, където публиката ще се наслади на картина и звук и от най-високо качество. 

Кирил Николов-Дизела е български спортен ориентировач и планински бегач. Известен е с многото си рекорди, сред които са изминването на маршрута Ком - Емине за 4 дни, 13 часа и 5 минути, второ място в скоростното изкачване на Айфеловата кула (8:12м), изпреварването на Драгалевския лифт със 6 секунди, покоряване на петте най-високи върха в България за по-малко от 23 часа и други.

Трейлър на филма можете да разгледате тук.

Страницата на събитието можете да следите тук.


Напиши коментар

Препоръчани статии

Боян Петров: Планирам да атакувам Еверест догодина

Среща с великия алпинист Боян Петров даде началото на "Месеца на диабета"

Прочети повече...

Нов анимационен филм, вдъхновен от българския фолклор - „Легенда за първия кукер“

Студиото зад „Златната ябълка“ с премиера на късометражния анимационен филм тази неделя в София

Прочети повече...

Откриха сезона за велосипедите в Пловдив

В Пловдив бе даден официален старт на велосезона с шествие. До края на април шествия ще се проведат и в София и Бургас.

Прочети повече...

Единственото автокино в България „тръгва” на турне

Автокиното отваря врати на 19 май във Варна, а всеки следващ ден, прожекциите ще са в различен град

Прочети повече...

Теодор Ушев ще режисира първият си пълнометражен игрален филм в България

Филмът е най-новият проект на аниматор Теодор Ушев, който тази година беше номиниран за Оскар за късата анимация „Сляпата Вайша“.

Прочети повече...

Филмът "Може би утре" на Мартин Илиев с голямата награда в Балчик

На специална церемония на 14-тото издание на IN THE PALACE International Short Film Festival, бяха отличени тазгодишните победители в категориите най-добър късометражен игрален, документален и анимационен филм.

Прочети повече...